mandag 5. desember 2016

Kvede

Jeg er så heldig å ha 2 Ildkvede busker i hagen. Jeg plukket ca 8 kg kvede i høst! Delte kvelden med en venninne. Frukten trenger en frostnatt før den plukkes, sikkert på grunn av at søtsmaken skal komme bedre fram? Så dette plukket jeg uti slutten av oktober. Min mor laget alltid kvede gelé, og dette er første gang jeg lager gelé. Fant en oppskrift på nettet. 

Her har jeg kuttet opp kveldene, man skal beholde steinen inne frukten. De er med på å gi den orange fargen til geléen. 

Her koker jeg opp saften som jeg fikk av frukten. Den skal kokes opp med sukker, og koke til den er klar til å bli gelé. 

Geléen er kommet på rene glass, og skal stå oppned til den er avkjølt.

Kvede gelé kan brukes til vafler, krumkaker m/krem, og er veldig godt til middag, på samme måte som tyttebærsyltetøy. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar